גיא וזהר ממועדון קנון פרו פנו אלי בהצעה מעניינת לתת הרצאה בנושא צילום בירה, במבשלת "בירדי" בתל אביב.
ראשית תודה לכל המשתתפים שהגיעו
הערב התחיל בהסבר על בירה שהסביר בעל המקום, טעמנו ונהנו ממבחר בירות בטעמים מרעננים. בהמשך הערב, הסברתי לח'ברה ממועדון קנון שהגיעו על איך ניגשים לצילום בירה.
והנה תקציר ההרצאה והטיפים שהעברתי בצילום הבירה
צילום בירה ממה מורכב?
כוס או בקבוק מזכוכית
על מנת להבליט את הזכוכית מקובל לשקף רפלקציה, אני בחרתי לעשות זאת ע"י מיילר ולא ע"י תאורה ישירה. החשיבות של המיילר היא שהוא אינו תלוי בתאורה ועדיין משתקף ובאופן עדין ולא חלק כמו התאורה
נוזל = חשיבות השקיפות (אור עובר)
שקיפות – אפשר להגיע במספר שיטות:
על ידי תאורה אחורית
מראה, לייטבוקס או כל דרך שתמציאו לעצמכם
חשיבות השחורים בצידי הכוס
נותן נפח ועומק והשליטה שלנו בדבר מלאה. ז"א כשאני אשים בצד
שמאל מאחורה שחור, אני אקבל השתקפות שחורה בצד ימין של הכוס. באופן מאוד מקרי – הפוך
טיפות = גודל, צורה, מה הן משדרות
באופן טיבעי נוצרות טיפות של קור על הכוס כאשר מוזגים את הבירה הקרה. ישנה בעיה לשמור את
הטיפות לאורך כל זמן הצילום. ישנה אפשרות להוסיף טיפות מלאכותיות, שאפשר להשיג אותן בכמה מקומות ספציפיים ובניהם פוטופריק.
חשוב לציין שאם אתם את הטיפות בעצמכם שימו לב שאתם מייצרים טיפות של קור שהן קטנות וצפופות ולא טיפות גדולות של נוזל כלים או סבון
קצף
נוצר באופן טיבעי כאשר מוזגים את הבירה. הבעיה העיקרית שהוא אינו מחזיק במים. אם יש לכם כמות גדולה של כוסות ושל בירה קרה, יש לסמן את מקום הכוס ולמזוג כל פעם ולצלם. במעדה ואין בידכם כמות יש אפשרות לקנות קצף מדומה שנראה מעולה, באותן חנויות ספיציפיות
אני מצרף לכם את התמונה הסופית וסקיצה של הסט
אשמח מאוד שתשתפו את התמונות של הבירות שצילמתם בעקבות ההרצאה וההסבר בדף הפייסבוק של הבלוג. אשמח לענות לכל שאלה ולהגיב על הצילומים בבלוג.
השיתוף בבלוג חשוב לי מאוד, כך שכל שאלה שתכתבו לי בבלוג אשמח לענות
צילום וידאו: רפאל שיבי
ביום רביעי בערב השתתפתי בסדנה בבירדי הכוללת טעימות של 7 סוגי בירות מיוחדות
גדי הבעלים של בירדי העביר אותה, ורכש לו מעריץ (אני), הבנאדם מבין בבירה נקודה.
השתתפנו בסדנה כ 15 צלמים בחסות קרט המשווקת של מצלמות קנון "CANON" בארץ.
וכאן המקום להחמיא לגיא וזהר שארגנו את הסדנה ואת כל הסדרה.
מיד אחרי הטעימות של הבירות המצויינות שגרמו למצב רוח מעולה נכנס שלומי ארביב ל"תמונה" ונתן הרצאה (הוא בטח לא אוהב את ההגדרה הרצאה) מעשירה ומלומדת בנושא צילום מזון, הדגש היה על בירה. אז קודם כל הוא הגיע חמוש בצוות נהדר שליווה אותו בכל הערב איה ושחר ואיך אפשר להתעלם מרפי שכל הערב צילם וידאו,וכמובן הוא הביא איתו את "כל הציוד" שהיה לו בסטודיו, (:,
אחרי כל מה שתארתי זה המקום להתייחס לשלומי, שלומי בבטחון מקצועי והרבה ידע העביר את הרצאתו בצורה קלילה ונעימה, שיתף התייעץ והתחשב בהלך הרוח במהלך ההדרכה. הדגים והראה הבדלים ופשוט היה תותח אמיתי.
לא איש של מילים אני, יכול רק להגיד שאני מצפה להרצאה הבאה של שלומי ומקווה שאקח ממנה מעט מנסיונו כפי שקרה ביום רביעי.
ובסוף בסוף …מילה לרפי כל הכבוד על הסרטון .
השתתפתי בסדנא שהייתה אמנם במקום קטנטן, עם תאורות לא מתוכננות מכמה כיוונים, רקע של מפעל בירה, ואחרי שתייה של כמה כוסות בירה מסוגים שונים, ואז נהננו מהרצאה קולחת ומעניינת, שעיקריה מובאים כאן, כאשר את הטיפים המקצועיים הצלחנו להוציא משלומי בעזרת שאריות הבירה מהבקבוקים סביב 🙂
תודה על הרצאה מעניינת ועל הבלוג המושקע כאן.
רודי אלמוג.
שלומי –
המון תודות על הרצאה מאלפת ומעניינת, עם המון "טיפים של אלוף". יופי של אירוע ותודות גם לזהר וגיא.
הראל מנשרי.
תודה גם אני נהנתי
תנסו לצלם ותעבירו למייל ונעלה לבלוג
היה ממש כיף, ועניין ההרצאה והבירות אכן תרמו המון לאווירה.
שלומי – הסדנא הייתה ממש מעולה, אחת ההרצאות הטובות לצילום שהייתי בהן השנה! אני כבר מחכה להגיע לסטודיו וליישם את הטיפים שלך. ממש תודה על סדנא נפלאה!
גיא וזהר… מחכה כבר להברקה הבאה שלכם!! 🙂
שלומי,
תודה רבה על הרצאה מרתקת ועל כל הטיפים הקטנים שהופכים לגדולים בעת השימוש.
תודות לגיא וזהר על האירגון, ונתראה השבוע בסטודיו לעוד הרצאה מאלפת.
דני אני רוצה לראות תוצאות
מהמם!!! כל הכבוד.
שלומי,
לצערי אין לי ציוד סטודיו בבית שאיתו אוכל לנסות, אולי בקרוב…
הי דני הערה יפה
שלוש אופציות שלדעתי יעזרו לך:
1. אפשר לצלם גם עם מבזקים קטנים שמתלבשים על המצלמה, היום יש המון עזרים וזולים מאוד(אתמול היתה אצלי בסטודיו הרצאה על היכולות שלהם היה מהמם מקווה שהיית) אם לא מאוד בקרוב אני מעלה פוסט לבלוג עם הטיפים וגם וידאו (כדי שתרשם לעידכון של הבלוג.
2. ישנה אפשרות זולה לצלם עם הלוגנים צריך מזגן טוב (: ולחסום את האור למקומות שאינך רוצה שהוא יגיע.
3. אופציה זו הכי מיקצועית לשכור אצלי בסטודיו חלל 3 פלאשים לחצי יום 600 ש"ח אתה יכול לבוא עם עוד צלם ולחלוק איתו .
נ.ב אם אני לא בצילומים אשמח לעזור לך .
4. סעיף 3 נכון לכל קוראי הבלוג
בהצלחה
שלומי שלום,
תודה על הבלוג, אבל מה זה בדיוק מיילר?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה,
גילה