גיא וזהר ממועדון קנון פרו פנו אלי בהצעה מעניינת לתת הרצאה בנושא צילום בירה, במבשלת "בירדי" בתל אביב.
ראשית תודה לכל המשתתפים שהגיעו

הערב התחיל בהסבר על בירה שהסביר בעל המקום, טעמנו ונהנו ממבחר בירות בטעמים מרעננים. בהמשך הערב, הסברתי לח'ברה ממועדון קנון שהגיעו על איך ניגשים לצילום בירה.

והנה תקציר ההרצאה והטיפים שהעברתי בצילום הבירה

צילום בירה ממה מורכב?


כוס או בקבוק מזכוכית

השתקפות על זכוכית

על מנת להבליט את הזכוכית מקובל לשקף רפלקציה, אני בחרתי לעשות זאת ע"י מיילר ולא ע"י תאורה  ישירה. החשיבות של המיילר היא שהוא אינו תלוי בתאורה ועדיין משתקף ובאופן עדין ולא חלק כמו התאורה

נוזל = חשיבות השקיפות (אור עובר)

אור עובר דרך הנוזל
אור לא עובר דרך הנוזל

שקיפות – אפשר להגיע במספר שיטות:
על ידי תאורה אחורית
מראה, לייטבוקס או כל דרך שתמציאו לעצמכם

חשיבות השחורים בצידי הכוס

ללא שחורים בצדדים
עם שחורים בצדדים

נותן נפח ועומק והשליטה שלנו בדבר מלאה. ז"א כשאני אשים בצד
שמאל מאחורה שחור, אני אקבל השתקפות שחורה בצד ימין של הכוס. באופן מאוד מקרי – הפוך

טיפות = גודל, צורה, מה הן משדרות

טיפות

באופן טיבעי נוצרות טיפות של קור על הכוס כאשר מוזגים את הבירה הקרה. ישנה בעיה לשמור את

הטיפות לאורך כל זמן הצילום. ישנה אפשרות להוסיף טיפות מלאכותיות, שאפשר להשיג אותן בכמה מקומות ספציפיים ובניהם פוטופריק.

חשוב לציין שאם אתם את הטיפות בעצמכם שימו לב שאתם מייצרים טיפות של קור שהן קטנות וצפופות ולא טיפות גדולות של נוזל כלים או סבון

קצף

קצף

נוצר באופן טיבעי כאשר מוזגים את הבירה. הבעיה העיקרית שהוא אינו מחזיק במים. אם יש לכם כמות גדולה של כוסות ושל בירה קרה, יש לסמן את מקום הכוס ולמזוג כל פעם ולצלם. במעדה ואין בידכם כמות יש אפשרות לקנות קצף מדומה שנראה מעולה, באותן חנויות ספיציפיות

אני מצרף לכם את התמונה הסופית וסקיצה של הסט

סקיצה של סט בירה
סקיצה של סט בירה
תמונה סופית מההרצאה

אשמח מאוד שתשתפו את התמונות של הבירות שצילמתם בעקבות ההרצאה וההסבר בדף הפייסבוק של הבלוג. אשמח לענות לכל שאלה ולהגיב על הצילומים בבלוג.

השיתוף בבלוג חשוב לי מאוד, כך שכל שאלה שתכתבו לי בבלוג אשמח לענות

צילום וידאו: רפאל שיבי