כל שנה בפורים אני ממתין בציפייה לעוגיות הטריפוליטאיות של אמא שלי – עוגיות מתוקות, עטופות ברוטב דבש וממכרות. השנה הצטרפתי לאימי עם הפרויקט הכייפי הזה של הכנת העוגיות כדי לצלם הכנת עוגיות דבל'ה. היה לי יום מרגש כי בדרך כלל אני מצלם אוכל עבור לקוחות ומצלם מזון לאריזות והפעם זה אמא ואני.
בתהליך ההכנה, מרדדים את הבצק של העוגיות במכונת פסטה, מגלגלים לצורות אבסטרקטיות ומכניסים לטיגון עמוק. העוגיות יוצאות מהסיר בצבע זהוב ונכנסות לאמבט רוטב דבש ריחני.
אמא הסכימה לתת את המתכון רב השנים כדי שלכולם יהיה מתוק בבית.
המתכון
החומרים
- 2 ביצים
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1 עד 1 וחצי כוסות קמח או כמו שאימי אומרת כמה שנכנס כדי שיצא פריך…
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
תגיד לאימא שלך שאני רוצה שהיא תאמץ אותה.
איזו מקסימה!!!!
נשיקות, איש.
טוב, אני חייבת להצדיק את הבלונד בשיער, נכון?
התכוונתי לומר שהיא תאמץ אותי .
מ'כפת לך- נהיה אחים , מה רע?
🙂
איזה כיף היה לראות את אמא שלך ואותך, סוג של נוסטלגיה מתוקה..
הרבה בריאות ושנים רבות של הנאה מהבישולים של אמא
את מעוררת בי זיכרונות…. גם אצלי בבית גדלתי על האוכל הטריפוליטאי המדהים והטעים… בדיוק עכשיו שפורים מתקרב אני מתכננת לשחזר את המתוקים של החג…. אני מריירת עכשיו למראה התמונות האלו.